Bizalom és minőség EUROAPI módra

November elsejével új fejezet kezdődött az egykori Chinoin gyár 111 éves történetében. Az utóbbi időszakban a Sanofihoz tartozó egység egy újonnan létrejött, de nagy hagyományokkal rendelkező és nagy jövő előtt álló vállalat legfontosabb gyártóegységeként működik tovább. Az új vállalathoz, az Euroapihoz a Sanofi hat telephelye – a budapestin kívül a frankfurti, a vertolaye-i, a St Aubin les Elbeuf-i, a brindisi és a haverhilli – tartozik, a létrejövő vállalat ezzel a világ második legnagyobb gyógyszerhatóanyag-gyártó vállalatává válik, a kismolekulás hatóanyagok területén pedig piacvezetővé. A cégben, amely jövőre a párizsi tőzsdére is kilép, a Sanofi 30 százalékos tulajdonrészt tart meg, és az Eurapi természetesen továbbra is a gyógyszeripari óriás fontos hatóanyag-beszállítója marad. A két cég megőrzi a partneri viszonyt, erről egy ötéves, megújítható megállapodás is gondoskodik.

euroapi.jpg

Dr. Diószegi Zsuzsanna, az EUROAPI Hungary Kft. ügyvezetője szerint ez a fúzió „stratégiai jelentőségű fejlemény a gyógyszeripar egésze szempontjából. Az Euroapi összes telephelye európai, ahol európai munkavállalók dolgoznak és az európai minőségi, környezetvédelmi követelményeknek kell megfelelni mind a gyártási folyamatoknak, mind az előállított termékeknek."

Az iparágban az egyik legfontosabb tényező a minőségbiztosítás, de az Euroapi létrejötte nem kizárólag minőségbiztosítási aspektusból fontos Európa számára: a betegellátás szempontjából kritikus fontosságú gyógyszerkészítmények egyre növekvő hiányában alapvető szempont az API-ellátás (gyógyszerhatóanyag-ellátás) autonómiájának biztosítása. A folyamatokat vizsgálva világossá vált, hogy egyértelmű szükség van egy megbízható és fenntartható szereplő létrehozására Európában. 


Vissza a tartalomhoz

pdfMEGNYITÁS/LETÖLTÉS